سایت تخصصی زن، خانواده و سبک زندگی

                        

                       همایش بین‌المللی مادران فاطمی، تربیت دینی، تمدن اسلامی همراه با گرامیداشت شهیده فاطمه نیک

            زیر نظر مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان

 

مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان: بانوان نقش عظیمی در تربیت جامعه دارند

استاد حوزه گفت: بانوان نقش عظیمی در تربیت جامعه دارند که فعالیت های جهادی آنان باید معرفی شود.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران هرمزگان، پیش نشست همایش بین‌المللی مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی همراه با گرامیداشت شهیده فاطمه نیک به همت دانشگاه پیام نور بندرعباس با همکاری مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان به صورت حضوری در سالن شهید مطهری دانشگاه پیام نور مرکز بندرعباس و به صورت مجازی برگزار شد. در این نشست حجت الاسلام و المسلمین جواد اسماعیل نیا به مصادیق زنان هرمزگان پرداخت و بیان کرد: یکی از خصلت های رایج زنان هرمزگان سرزندگی، نشاط، تلاش و سازندگی است که در مقابل وصف هایی از قبیل تنبلی و تن پروری و تن آسایی است، که به شدت در آموزه های دینی از آنها نهی شده است.

مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان با استناد به روایت امام صادق (علیه السلام) که می فرماید: «إيّاكَ و خَصلَتَينِ: الضَّجَرُ و الكَسَلُ1؛ برحذر باشید از دو خصلت بد تنبلی و بی حوصلگی که هر دو کلید هر بدی است.» در ادامه خاطرنشان کرد: سرمنشأ عقب ماندگی ها تنبلی است که در مقابل این صفت ناپسند؛ زنان بندری و هرمزگانی به زنانی سخت کوش، تلاشگر و خستگی ناپذیر شهرت یافته اند.

حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل نیا تصریح کرد:‌ حضرت زهرا (سلام الله علیها) در اوج تلاش و سرزندگی و با وجود سن کم، در همه ی ابعاد زندگی از قبیل حجاب و عفاف، عبادت شبانه، فرزندآوری و تربیت فرزند الگوی تمام جهانیان است.

وی با اشاره به اینکه توانایی و توانمندسازی در جامعه سنتی هرمزگان از صفات مادران ایرانی است، افزود: امروز زنان سرزمین ایران اگر شاد، سرزنده و اهل تلاش و به دنبال اقتصاد درون زا هستند این هنر و توانمندی را با تاسی از سیره ی حضرت زهرا (سلام الله علیها) کسب کرده اند.

استاد حوزه با اظهار تاسف از عدم وجود سبک و شیوه تربیتی نسل سنتی و زیبای قدیم در هرمزگان خاطر نشان کرد: حمایت از فرهنگ ها، سنت ها و هنرهای فوق العاده ای که زنان هرمزگانی دارند، از قبیل صنایع دستی در شکل های مختلف، لباس، حصیر بافی، گلابتون دوزی بسیار حائز اهمیت بوده به طوری که در بخش های مختلف؛ آموزش، وجود بازار ویژه این صنایع نیاز مبرم به حمایت داشته و شاهد وضعیت معیشتی بسیار سخت و پایین مردم نبودیم.

حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل نیا اظهار داشت: در مقابل سنت زیبایی هرمزگان که نشاط، تلاش و سازندگی بود مصرف گرایی بانوان و دختران است که تجمل گرای محض را بار می آورد که اسلام هرگز آن را قبول ندارد.

مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان، مسئله حیای درونی زنان هرمزگان از دیگر خصلت های آنان برشمرد و اذعان داشت: جرجی جرداق نویسنده مسیحی لبنانی که حدود صد سال پیش فوت کرده در کتابی به نام تاریخ تمدن می گوید: حجاب به معنای پوشاندن بدن حتی قبل از ظهور حضرت عیسی مسیح هم بوده وآثار آن هم هنوز بر در و دیوار ها باقی است.

وی اضافه کرد: حجاب مسئله ای نیست که انقلاب اسلامی یا حضرت مسیح آورده باشد بلکه این مسئله قبل از ظهور حضرت مسیح بوده و هم پای با عقل و فطرت است.

حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل نیا با اشاره به اینکه حجاب به عنوان اصل و هویت ما مسلمانان است و دین اسلام و شیعه آن را واجب و مکلف به رعایت دانسته است، بیان کرد: مادران غیور ایرانی با عفت و همت کار می‌کرده و در تمامی عرصه ها حاضر بوده و هیچ مانعی برای فعالیت های اجتماعی آنان نبود.

استاد حوزه با بیان اینکه حجاب مسئله فردی نبوده، بلکه یک مسئله کاملا اجتماعی است و در جامعه سنتی هرمزگان، نماد یک فرد مسلمان است، تصریح کرد: حجاب در مؤلفه های مذهبی، معنوی، شخصیتی و رفتاری، فرد آشکار می شود و به عبارتی نمایشگاهی است که رفتار و منزلت را نمایان می کند.

وی افتخار هرمزگان را نتیجه تفکری دانست که در عصر امروز در واقع خواستگاه حقوق آنهاست و در ادامه اذعان داشت: در بندرلنگه در زمان کشف حجاب اجبار رضاخانی در اعمال این قانون؛ شبانه هفتاد هزار نفر از بندرلنگه و شهرهای اطراف، بستک و پارسیان و شهرهای دیگر مهاجرت کردند.

حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل نیا گفت: چهارده جزیره راهبردی در این استان واقع شده، که برخی از این جزایر ارزش استراتژیک فوق‌العاده ای دارند که مقاومت مردم مبارز هرمزگان در برابر هجوم پرتغالی ها و خارجی ها آن را حفظ کرد.

مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان؛ مقاومت را مصداق بارز سرزمین ایران دانست و افزود: بخش عظیمی از سنت های بومی و مناسبت های ملی و مذهبی توسط بانوان مدیریت و اداره می شود و در بخش های علمی، فرهنگی و تربیتی جهادگونه ، گوی سبقت را از دیگران گرفته و پسران علوی تربیت کرده اند.

وی در پایان اذعان داشت: در عصر حاضر نیز برای به تصویر کشاندن فعالیت های جهادی بانوان، به تلاش و همت خواهران مبلغ نیاز است تا با نشان دادن هنرهای مادران این مرزوبوم که بعضا علمدار یک روستا بودند، در تثبیت مصادیق زنان و مادران هرمزگانی یاری رسانند؛ امید است با الگوگیری از این بانوان تلاشگر و جهادی، این سنت های زیبا حفظ شود.

———————————————–

1. [بحار الأنوار : 73/159/2.]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا